Wat is het verschil tussen een bericht en een pagina?

De websites van CBO de Greiden zijn opgebouwd met  verschillende soorten inhoud, waarvan Berichten en Pagina's als termen soms verwarrend kunnen overkomen.

Een pagina is een op zichzelf staande pagina zoals de homepage of contactpagina, waarin verschillende onderdelen/modules samen één geheel vormen. Zo kan een afbeelding of een blok tekst een onderdeel zijn, maar ook een button of een icoon. Daarnaast is het mogelijk om pagina opdracht te geven om een bepaalde categorie berichten te tonen. Dat noemen we dynamische inhoud. Zodra het bericht wordt aangepast of geplaatst, wijzigt de inhoud van de pagina automatisch ook.

Een bericht is (dus) een kort item in een bepaalde categorie. Neem bijvoorbeeld de categorie 'Schoolzaken' waarin verschillende berichten/onderwerpen zijn opgenomen. Voeg je een bericht/onderwerp toe of wijzig je deze, dan werkt dit automatisch door in een pagina waar deze wordt getoond.

Ander belangrijk verschil is dat pagina's kunnen worden opgemaakt met de Visual Builder en berichten niet. Voor berichten geldt het bekende 'editor scherm' zoals we dat kennen uit de oude websites, waarin het overigens wel veel makkelijk is geworden inhoud en media toe te voegen.